Verbinding

11 Jaar geleden, in september 2008 ben ik begonnen met mijn stage bij de Maatschappelijke Participatie van de GGZ Friesland. Ik mocht daar onder andere met een jongeman het “levensverhaal” doen. Dit was erg indrukwekkend vond ik. Ik mocht op deze manier kijken in het leven van iemand die het alles behalve makkelijk heeft gehad. Het was een stoeipartij om alles op goede volgorde te krijgen en het heeft een paar maand geduurd, maar het is ons gelukt. Ik vond het zo knap hoe hij zo open en eerlijk kon zijn en dit schepte voor mij een soort van band.

Een jaar later, in 2009 ben ik aangenomen als woonbegeleider bij een beschermende woonvorm van de GGZ Friesland. Daar werd ik 2de persoonlijk begeleider van een dame die daar woonde. Ik had zoveel bewondering voor haar, ik kan natuurlijk niet op de inhoud ingaan, maar zo hey.. wat kwam die dame van ver.
Ik mocht haar begeleiden bij van alles en nog wat en dit was de 2de persoon waar ik die band zo mee kreeg.

In 2014 werd de beschermende woonvorm waar ik werkte afgebouwd en kwam ik werken bij een beschermende woonvorm aan de andere kant van Drachten. Hier trof ik deze twee mensen weer tot mijn grote plezier. Wat bleek? Ze hadden een relatie gekregen! Ik was zo blij voor ze, het deed ze zo goed en het voelde zo bijzonder… Ik heb ze gekscherend wel eens gezegd, dat als ze ooit gingen trouwen, dat ze moesten beloven mij uit te nodigen.

Vandaag is de dag dat ze gaan trouwen..!
Vandaag trouwen ze en ik mag er bij zijn..
Ik heb geen woorden voor de bewondering die ik voor deze mensen heb en hoe trots ik ben dat zij dit met elkaar aangaan. Ik ga genieten vandaag!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *