Bloemen en perfectie

Ik hou van bloemen.. Alle soorten bloemen!
De kleuren, de samenstellingen, de geur, de bloei, het zijdezachte gevoel dat de bloem zelf heeft… de perfectie van een bloem kan me echt van m’n stuk blazen..
Doe je dat wel eens? Een bloem van heel dichtbij bekijken? Ik vind ze echt zo perfect! Elk blaadje dat perfect geschikt naast alle andere blaadjes is. Op zo’n manier dat de knop als een waaier open kan gaan en je elk blaadje los van de ander kunt bekijken en van iets grotere afstand zie je het prachtige geheel van die ene bloem. Zoom nog iets verder uit en je hebt een heel feest van allemaal bloemen, in een struik, boom of bos bloemen. In een bos bloemen valt de schoonheid van 1 enkele bloem soms weg.. Het is 1 geheel en dat maakt dat de perfectie van de bloem wat wegvalt

Misschien klinkt dit voor sommige mensen wat zweverig, maar ik vraag me af of dit met mensen ook zo zou zijn… Elk deeltje van iemand… Zijn of haar ogen, lippen, haren, hart, denken, gevoel… Als je elk deeltje van iemand helemaal zou vergroten en kunt begrijpen zoals de knop naar de bloem en de rangschikking kunt zien zoals die is, zou alles daar niet anders van kunnen worden?

We kunnen natuurlijk niet in elk bosje duiken die we tegen komen om elk bloemetje van dichtbij te kunnen bestuderen en te bewonderen en zo kunnen we dit ook niet doen bij mensen. Het zou gek zijn om voor een willekeurig iemand te gaan staan en hem of haar in de ogen te kijken en te bestuderen wat voor prachtige kleuren in die ogen zitten en wat daar misschien nog meer voor moois achter zit… Maar toch.. soms is het heerlijk om in de bosjes te duiken en de perfectie van de bloem te bekijken terwijl het bosje er op eerste gezicht helemaal niet zo mooi uit ziet..

Zou perfectie niet in ons allemaal zitten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *